2013. június 27., csütörtök

Túróval töltött gombóc

Nekem a gombócról mindig az Indul a bakterház jut eszembe.Abban kukoricagombóc volt. :)
Ez most se nem kukoricás,se nem burgonyás.
Nagyon finom lett.

Az ötlet Chez Szandra blogjáról származik.Ott barackkal volt megtöltve.
Hozzávalók a tésztához:
 
160 gramm zabpehelyliszt
1 tojás sárgája
1 csipet só
50 gramm vaj
250 ml víz


 Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg túró
3 ek útifűmaghéj
1 tojás
reszelt citromhéj
csipet só
édesítő
vaniliaaroma
kevés víz

ELKÉSZÍTÉS:

Elöször a tölteléket készítjük el.Minden jó alaposan összekeverünk és hagyjuk állni.
Forraljuk fel a vizet egy nyeles edénybe. Ha már forr, adjuk hozzá a vajat és megint forraljuk fel! Zárjuk le, és adjuk hozzá a csipet sót, majd kanalanként keverjük hozzá fakanállal a zabpehelylisztet. Addig keverjük, míg össze nem áll egy golyóvá.
Hagyjuk hűvösre hűlni, majd gyúrjuk bele a tojást is.
Tegyük fel forrni a főzővizet.
A tésztát nyújtsuk ki, majd enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki úgy, hogy 8 darab egyforma négyzetet lehessen vágni belőle.
Megtöltjük a túróval.
A lobogó vizet sózzuk meg, és tegyük bele a gombócokat. Ahogy a tetejére feljönnek a gombócok már szedjük is ki. Óvatosan öblítsük le hideg vízzel, majd forgassuk meg a kókuszolajon megpirított durvára darált zabpehelyben vagy mandulalisztben.
 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése