2013. június 15., szombat

Lisztmentes pizzafalatok

Már megint egy sós süti. :)
Aprócska,vendégváró pizzafalatkák.Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

A tészta hozzávalói:
10 dkg lenmagliszt
5 dkg tökmagliszt
1 teáskanál só
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1,1 dl víz
1 tojás

A hozzávalókat összegyúrjuk.Szilikonos sütőpapir között kb fél cm vastagra kinyújtjuk,majd egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Kb 26 db kis korong lesz belőle.
Közben elkészítjük a pizzaszószt.(lásd.Pizzás párna receptjénél)
Hagyjuk a szószba az útifűmaghéjat(psylliumot) kidagadni.
Előmelegitjük a sütőt 180 fokra.
1 teáskanál pizzaszószt rákenünk mindegyik korong tetejére,majd feltétet rakunk rá:sonka,gomba,stb...
Megszórjuk kevés sajttal és addig sütjük,míg a sajt meg nem pirul.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése