2013. június 26., szerda

Currys fűszeres csirke

Nagyon szeretem a pácolt,omlós húsokat.
Szeretem saját magam összállítani a fűszerezést,mert akkor tudom mi van benne és a saját ízlésvilágomnak megfelelően alakíthatom ki.
Ez a pác első számú kedvencé lépett elő.

Volt egy szép nagy csirke.Gondolkodtam mit lehetne belőle készíteni,hát ez sült ki. :)
Hozzávalók:
 
1 egész csirke

2 teáskanál bors
2 teáskanál curry
2 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál őrölt rozmaring
picike édesítő
4 evőkanál joghurt vagy,5 dl kókusztejszín+fél citrom leve
3 teáskanál mustár
1 nagy fej vöröshagyma
 
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk,besózzuk.Elkészítjük a pácot:a joghurtot/kókusztejszínt+citromlevet,a mustárt,a pici édesítőt,a borsot,a rozmaringot,a fokhagymaport,a curry-t összekeverjük.
A tepsibe rakott csirkealkatrészek mindkét felét jó alaposan bekenjük.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és rászórjuk a csirkére.
Befedjük egy alufóliával,majd 185 fokon egy órát sütjük,majd az alufóliát levéve még negyed órát sütjük.
 

Tipp:karfiolrózsákat és sárgarépát is rakhatunk a husi mellé.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése