2013. június 11., kedd

Mogyorós csokis csiga

Hát ebben a borús,esős időben,egy finom kávé mellé nagyon jól tud esni egy kis nasi.
A kakós csiga gyerekkorom egyik kedvenc péksütije.
Ez ugyan nem élesztős tészta,de mondhatom,hogy egy elég jól sikerült kísérletem lett.

A tészta hozzávalói:
110 g sovány túró
9 ek víz
csipet só
300 g darált zabpehely
1 teáskanál szódabikarbóna
 2 ek kókuszzsir

A hozzávalókat összegyúrjuk.(Ne ijedjünk meg tőle,kissé ragacsos a tészta).Félrerakjuk,mig elkészitjük a tölteléket és előmelegitjük a sütőt 200 fokra.

A töltelék hozzávalói:
100 gramm darált (török)mogyoró
csipet só
izlés szerinti édesitő
14 ek viz
2 teáskanál vaniliapudinpor
2 teáskanál rumaroma
1 teáskanál vaniliaaroma
3 evőkanál kakaópor
Összekeverjük a hozzávalókat.A tésztát vékonyra kinyújtjuk "lisztezett" deszkán,rákenjük a masszát(nem fog belőle kifolyni,mert benne van a pudingpor),óvatosan feltekerjük,majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.Sütőpapirral kibélelt tepsibe rakjuk,majd kb 20-22 percig sütjük.
A tetejére készithetünk csokimázat is és bevonhatjuk vele,miután kihűltek.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése