2013. június 18., kedd

Mogyorós szelet

A tészta hozzávalói:

200 g darált zabpehely
csipet só
édesitő
1 ek kókuszolaj
1 teáskanál szódabikarbóna
290 g natúr joghurt
2 tojás

A krém hozzávalói:
100 g (török)mogyoró
3 ek kakaó
50 g darált zabpehyely
6,5 dl víz
2 zacskó karamell izű pudingpor
1,5 tk tejszines mogyoró aroma(elhagyható)
édesitő

Elkészítés:
A tésztánhozzávalóinál elöször összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat,majd az egészet összeöntjük.
Elkészítjük a krémet:a mogyorót ledaráljuk(sokkal finomabb,ha felhasználás előtt megpirítjuk szárazon egy serpenyőbe),majd a többi hozzávalóval kis lángon összefőzzük.
Egy kisebb epsit kibélelünk sütőpapírral,majd belerakjuk a tészta felét,erre jön a krém,majd rásimitjuk a a tészta másik felét.
175 fokon 40 percig sütjük.
Ha kihűlt,csokimázzal lehet dísziteni.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése