2013. június 20., csütörtök

Kevert meggyes

Ha gyümölcsös sütiről van szó,akkor nálam a következő a rangsor:
-meggyes
-epres
-barackos
-almás
Most az első "helyezettből készítettem egy nagyon egyszerű,kevert süteményt. :)
Hozzávalók:
50 dkg meggy
25 dkg zabpehely ledarálva
csipet só
125 gramm joghurt
2 ek kókuszolaj/vaj
2 ek kakaó
3 tojás
ízlés szerinti édesítő
1 teáskanál szódabikarbóna


Elkészítése:
A tojásokat külön választjuk.A fehérjét kemény habbá verjük.A tojássárgáját az édesłtővel,a sóval és a kókuszolajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a joghurtot.Ezzel is elkeverjük.
A szódabikarbónát és a darált zabpelyhet összekeverjük,majd apránként hozzázáadjuk a tojássárgájás keverékhez.
A tojások kemény habját szintén belerakjuk a keverékbe apránként,de mixerrel keverjük össze.
Belerakjuk a kimagozott meggyet is.Kétfelé vesszük a masszát,az egyik felébe rakunk 2 evőkanál kakaót.
Kikent tepsibe rakjuk,majd belerakjuk a világos keveréket,aztán erre pedig a kakaósat.Előmelegített sütőbe 180 fokon 25 percig sütjük.
Jó étvágyat! :)


                                                                                                            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése