2013. június 24., hétfő

Csokis-meggyes muffin

Hiába,a meggy és a csoki együtt verhetetlen...Főleg a friss meggy. :)
Egy nagyon rostdús muffint készitettem.

Útifűmaghéjat(ha valaki esetleg így jobban ismeri,akkor psylliumot)tettem bele.
Ez lazítja a tésztáját.
A psylliumnak rengeteg pozitív tulajdonsága van:
-székrekedés esetén segiti a belek mozgását                                                                                        -hasmenés esetén magába szívja a belekből a felesleges folyadékot
-85% élelmi rostot tartalmaz,ezért nagyon hasznos fogyokúra esetén,mert teltségérzetet okoz
-tisztitja a nyirokrendszert

Szóval,én elég sokszor használom a konyhában.

Pudingos állagot érhetünk el vele főzés nélkül,a nyerskonyha egyik nagyon jó kis alapanyaga. :)

Hozzávalók:
500 g meggy
3 tojás
édesítő
csipet só
3 ek kakaó
50 g vaj
2 ek psyllium(útifűmaghéj)
1,5 tk szódabikarbóna
2 tk rumaroma
1 tk vaniliaaroma
250 g darált zabpehely
2 tk fahéj
2 dl víz

Elkészítés:
A tojásokat külön választjuk.A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a vajjal,az édesítővel,a sóval,a vízzel habosra keverjük.
A darált zabpelyhet,a szódabikarbónát,a psylliumot,a kakaót,a fahéjat egy tálban szintén összekeverjük,majd apránként hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez,majd a rum és a vaniliaaromát is belerakjuk.A meggyet beleszórjuk,majd a tojások fehérjét is belekeverjük a masszába.
Belerakjuk a muffinpapairokba.Előmelegített sütőbe 185 fokon 20-22 percig sütjük.
Ebből a mennyiségből nekem 24 db lett.

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése