2013. december 14., szombat

Somlói csoda

Tipikusan meleg,tavaszi napra való édesség
Somlói csoda
Kevert piskótát sütöttem a következőképpen:
3 tojás
1 foszfátmentes sütőpor...

1,5 ek fahéj
csipet só
1 ek zsiradék
édesitő
30 dkg magliszt keverék(10 dkg gesztenye,10 dkg mandula,10 dkg lenmagliszt)
annyi viz,hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle,ami kb 1 liter.
Kizsirozott tepsibe megsütöttem.(Paleovitál receptje alapján)
35 percig sütöttem(Tűpróba)
Kivettem a sütőből,hagytam kihűlni,majd kb 1*2 cm kockákra vágtam fel.
1 doboz cocmas kókusztejszinhez hozzáöntöttem 4 dl vizbe felfőzött zselatint,steviát,vaniliát.
Rétegeztem egy kis tálba,majd szórtam rá feketeribizlit és nyakon öntöttem csokimázzal.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése