2013. december 20., péntek

Mogyorós és mákos bejgli

A tészta hozzávalói:

1 citrom reszelt héja
1 egész tojás
4 db tojás sárgája
230 g lenmagliszt
csipet só
2 tk vaniliaroma
édesítő
1 mk szódabikarbóna
170 g vaj
21,5 dkg darált zabpehely

Mákos töltelék:

120 g darált mák
1 jó marék mazsola(opcionális)
édesítő
1 tk fahéj
csipet só
2 dl kókusztej/tej
1 citrom reszelt héja
Összefőzni .

Mogyorós töltelék:

90 g darált mogyoró
édesítő
1 tk rumaroma
édesítő
1 marék mazsola
1,5 dl tej/kókusztej
1 ek vaniliapudingpor
Összefőzni.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk,majd két cipóba vesszük és sütőpapír között kb másfél cm vastagságura nyújtjuk.
Megkenjük a töltelékkel,feltekerjük óvatosan a papír segítségével,majd lekenjük 1 tojás sárgájával a rudak tetejét.
175 fokon sütjük 40-45 percig.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése