2013. július 4., csütörtök

Mustáros-fűszeres marharagu gazdagon

Na,ez nem az a tipikusan nőies,saláta-natúr csirkemell recept. :)
Kell az ember lányának is a marhahús,ugyanis:
-a legértékesebb fehérje és kreatinforrás(a kreatin segíti az izmok fejlődését)
-gazdag vasban,cinkben,B-vitaminokban, K-vitaminban,ami a D-vitamin beépülését segíti.
Úgyhogy nagyon jó dolog a marhahusi,ne féljetek tőle!:)
Hozzávalók:
Fél kg marhacomb
fél kg csiperkegomba
2,5 ek mustár
zsiradék(kókuszzsír)
bors

örölt rozmaring
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1,5 tk kakukkfű
zellerlevél
lestyán,zyálya(opcionális)
1 csokor petrezselyemzöld
2 tk curry
2 közepes sárgarépa
cukkini
4 db paprika
brokkoli
karfiol

Elkészjtés:
A hagymát felapritjuk és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni,majd rárakjuk az apró kockákra vágott marhacombot,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a többi fűszert.Fedő alatt pároljuk.
A paprikát csíkozzuk,a gombát,sárgarépát összeszeljük,hozzáadjuk a húshoz,a brokkolit és a karfiolt is.Ha elfőtte a levét,öntsünk még alá vizet vagy húslevest!
Mikor már majdnem kész van,meghintjük aprított petrezyelyemzölddel,hozzáadjuk a mustárt és a zöldségpucolóval leszeletelt cukkinit is.
Kb még 5-10 percig főzzük.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése