2013. július 6., szombat

Túrós-barackos csodapite

Beindult a barackszezon,juhúúúú! :)
Azért a gyümölcsöket sem szabad túlzásba vinni,főleg annak,aki fogyó szakaszba van,mert hiába van benne kötött formában a fruktóz,mégiscsak ott van.Fogyasszuk mértékkel!
A sárgabarackban található vitaminok és ásványi anyagok:
-A-vitamin
-béta-karotin
-C-vitamin
-kén(ami nagyon jó az izületeknek)
-foszfor
-kálium
-kálcium

Sőt,a feltört barackmag nagyon finom és egészséges ropogtatnivaló.Hasonlít az ize a mandulára,B17-vitamin van benne,zsírsavakban gazdag,regenerálja a bőrt,jó hatással van a körmökre és a hajra.
Hozzávalók a tésztához:
250 g túró
280 g darált zabpehely,amiből 30 g-ot félreteszünk az öntethez
1 tk vaniliaaroma
1 tk szódabikarbóna
fél citrom leve és reszelt héja
csipet só
édesitő
50 g olvasztott vaj
2 ek kókusztej/tej

A hozzávalókat összegyúrjuk,kibéleleünk vele egy formát,de úgy,hogy a pereme is legyen a tésztának.Kb 300 g félbevágott sárgabarackkal megrakjuk a tésztát.Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Elkészítjük az öntetet:
A félretett 30 g darált zabpelyhet,3 tojást,édesítőt,1 tk vaniliaaromát kikeverünk és rákanalazzuk a barackokra.
Berakjuk a sütőbe és kb 40-45 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése