2014. január 16., csütörtök

Somlói galuska,ahogy én szeretem

Az eredeti somlói nekem túlságosan száraz,hiába van benne puding és baracklekvár.
Ez kicsit más.Tocsogós. :)
Próbálja ki,ha valaki nem is szereti a somlói galuskát,szerintem nem fogja megbánni.

A kakaós tészta hozzávalói:

5 db tojás
3 ek lenmagliszt
2 ek kakaópor
édesítő
1 csomag sütőpor
1 mk szódabikarbóna
5 ek víz

A sárga tészta hozzávalói:

5 db tojás
5 ek víz
1 csomag sütőpor
1 mk szódabikarbóna
édesítő
5 ek vaniliás pudingpor

Elkészítés:

5 tojás fehérjét felverjük.A tojások sárgáját az édesítővel,5 ek vízzel habosra keverjük.A lenmaglisztet a sütőporral,a  kakaóval,1 mk szódabikarbónával összekeverjük,majd hozzáadjuk a tojássárgájához.
A tojásfehérjével összeforgatjuk,majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,majd egy előmelegített sütőbe negyed óra alatt,180 fokon megsütjük.

A sárga tésztát is hasonlóképpen sütjük meg,csak ottt a pudingpor lesz a lisztünk.

Töltelék:
1 üveg házi,cukormentes baracklekvár
6 dl kókusztejben megfőzött 1 csomag vaniliás pudingpor+édesítő
fél kg fagyasztott,magozott meggy
100 g dió


A piskótákat kettévágjuk,majd egy mélyebb edénybe rétegezzük a következő képpen:
Alulra kakaós piskóta,puding,lekvár,darált dió,fagyasztott meggy.(A meggyet nem kell kiolvasztani,mert ahogy levet enged,a piskóta fel fogja szívni)Erre jön a sárga piskóta,szintén ez a rétegezési folyamat.

Elöző nap érdemes elkészíteni,másnapra összeérnek az ízek.
Rumos,csokis öntettel,esetleg tejszínhabbal kínáljuk.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése