2014. január 26., vasárnap

Barbi colada



Az alsó tészta hozzávalói:

5 tojás sárgája
édesítő
3 ek kakaópor
2 ek kacsa vagy kókuszzsír
1 cs sütőpor
5 ek víz
1 vaniliás puding
5 ek víz
csipet só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A tojások sárgáját az édesítővel,csipet sóval,a vízzel,a zsiradékkal habosra keverjük.
A száraz anyagokat összekeverjük,majd apránként hozzáadjuk.
Sütőtpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát,majd 10-15 percig elősütjük(attól függ,hogy kisebb vagy nagyobb tepsibe raktuk a tésztát).
Közben elkészjtjük a kókuszos tojáshabot.

A tojáshab hozzávalói:

5 tojás fehérje
8 ek kókuszreszelék
édesítő
2 tk vaniliaaroma
Egy edénybe vizet odarakunk forrni.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,majd mikor már forr a víz a gőz fölé rakjuk és kevergetjük(Én ezt a módszert azért alkalmazom,mert soha nem sikerült felvernem gőz felett a habot)
Mikor már azt látjuk,hogy megfőtt a hab és kemény marad,akkor belekeverjük az édesítőt,a vaniliaaromát és a kókuszreszeléket.
Az elősütött tésztát megkenjük óvatosan 6 ek baracklekvárral,majd rárakjuk a főtt habot és visszatoljuk a sütőbe,újabb 10 percig sülni.

Hagyjuk kihűlni,úgy szeleteljük.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése