2013. november 10., vasárnap

Répás puffancs

Egyik FB-csoportban láttam meg az eredeti receptet,amit Kádár Andi készített és én is megcsináltam kisebb módosításokkal.
Hozzávalók:
3 dl zabpehely
2 kisebb tojás
100 g répa
1 teáskanál szódabikarbóna
1,5 teáskanál só(himalaya-t használtam,amiből ugye kicsivel több kell)
1 teáskanál bors
1/2 teáskanál szerecsendió
2 gerezd  fokhagyma

A sütéshez kókuszzsír.

Elkészítés:
A zabpelyhet annyi forró vízzel leöntjük,hogy éppen ellepje,majd fél órát állni hagyjuk.
Hozzákeverjük az apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát,a tojásokat,a zúzott fokhagymát,a fűszereket,a sót és a szódabikarbónát.
Forró kókuszolajba egy evőkanál segítségével beleszaggatjuk,majd aranybarnára sütjük mindkét felét.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése