2013. november 21., csütörtök

Lencsés,pikáns csirkemellragu

30 perc alatt elkészülő ételről van szó. ;)


Hozzávalók:
150 g vöröslencse
6 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
3 dl víz
2 nagy csirkemellfilé(nálam 400 g)
2 dl (házi) paradicsomlé
1 nagy fej vöröshagyma
2 teáskanál mustár
só,bors,kakukkfű,rozmaring,szerecsendió,bazsalikom,kakukkfű,erőspista,esetleg mexikói fűszerkeverék
1 kaliforniai paprika
kevés zsiradék


Elkészítés:
A vöröslencsét a vízzel,babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával 10-12 perc alatt megfőzzük.
Közbe az aprított vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk,majd rárakjuk a kockára vágott csirkemellet,magas lángon folyamatosan kevergetve hagyjuk,hogy kifehéredjen a hús(lekérgezzük).
Mérsékeljük a lángot,hozzáadjuk a mustárt,a kicsi kockákra vágott paprikát,sózzuk,borsozzuk,belerakjuk a maradék fokhagymát,amit elötte összezúzunk,ill. a paradicsomlevet.
Fedő alatt pároljuk,majd mikor már teljesen puha a hús,akkor hozzáadjuk a fűszereket és a megfőtt lencsét.Meg együtt főzzük kb 2-3 percig,majd lezárjuk alatta a lángot.

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése