2014. május 18., vasárnap

Hummusz



Nagyon egyszerű,házilag elkészíthető,vegetáriánus recept.
Beleszerelmesedtem. :D

Hozzávalók:

200 g csicseriborsó(minimum 1 éjszakára vízbe áztatni,ha 2-3 napra előre áztatjuk,akkor mindig cseréljük ki a vizet rajta)
2 ek szezámmagliszt,ha nincs szezámmaglisztünk,akkor készítsünk tahinit.(a recept végén leírom az elkészítési módot)
fél dl olivaolaj
2 citrom leve
5-6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál egész kömény,szerintem római köménnyel az igazi
1 teáskanál erőspaprika(opcionális)

Elkészjtés:

A csicseriborsót annyi vízbe feltesszük főni,amennyi éppen hogy csak ellepi a sóval és az egész köménnyel.30-40 percet főzzük.
Levesszük a tűzről,majd hagyjuk kihűlni.
A szezámmaglisztet a többi hozzávalóval összekeverjük,majd ha kihűlt a csicseriborsó,összeturmixoljuk.
Jót tesz neki,ha pár órára a hűtőbe tesszük fogyasztás elött.
Ebből az adagból nagyon sok lesz.
Puffasztott rizsre,teljes kiörlésű kenyérre kenve vagy esetleg mártogatósnak kíváló.


Tahini recept:

10 dkg szezámmagot lepirittunk serpenyőbe.Hagyjuk kihűlni,majd ledaráljuk.
Hozzáadunk 2 ek olivaolajat,sót,2 gerezd fokhagymát,fél citrom levét.
A hummuszhoz ebből is 2 evőkanállal használunk fel.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése