2014. május 7., szerda

Almás-burgonyás-tejszínes rakott hús


Hozzávalók:

1 kg újburgonya
3 nagyobb fej hagyma
2 alma
6-700 g karaj
pici kókuszzsír
fűszerek:só,bors,rozmaring,szerecsendió

A mártáshoz:

2,5 dl főzőtejszín
5 gerezd fokhagyma
2 teáskanál mustár
2 teáskanál pirospaprika
Kakukkfű,lestyán=maggifű,vegeta.(a lestyán opcionális.)

Elkészítés:

Az újburgonyákat alaposan megmossuk.(Nem pucoljuk!).Fél centis szeletekre lekarikázzuk,a megpucolt hagymát szintén.Az almákat cikkekre vágjuk.
A karajt vékony szeleteket vágunk,enyhén megklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,majd kevés,forró kókuszzsíron megkapatjuk 1-1 percig mindkét felét.
Elkezdjük rétegezni a tepsibe:1 réteg burgonya(amit sóval,borssal,szerecsendióval még megszórunk),alma,hagyma,majd a hús.Szintén egy réteg burgonya,alma,hagyma,hús és erre jön még egy réteg burgonya.Alufóliával lefedjük,sütjük 50 percet 180 fokon.
Közbe elkészítjük a mártást.
Kikeverjük a tjszínt a mustárral és a fűszerekkel,majd sűrűre főzzük.
Amikor letelt az 50 perc,ráöntjük a húsra,majd még további 10 percet alufólia nélkül sütjük.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése