2014. június 1., vasárnap

Rebarbarás-epres túrópite

Fénykép: Nemsokára hozom a receptet :)


A tészta hozzávalói:

600 g túró
2 egész tojás
5 ek zabpehely
1 tk vaniliaaroma
1 citrom reszelt héja és leve
csipet só
1 zacskó sütőpor
édesítő

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Mindent egybe összeturmixolunk.Egy torta vagy piteformába belenyomkodjuk a masszát(enyém teflonos volt és ezért nem kellett kikennem zsiradékkal),amit aztán 25 percig sütünk.

A töltelék hozzávalói:

200 g tisztított rebarbaraszár
szegfűszeg
fahéj
édesítő
3+2 dl víz
2 zacskó zselatin
eper díszítésnek

Elkészítés:

A megtisztított rebarbarát összekockázzuk és annyi vízzel felöntjük,amennyi ellepi és a fahéjjal,szegfűszeggel odatesszük takarék lángon főni.Miután puha,levesszük a tűzről.
2 dl vízbe belerakjuk az egyik zacskó zselatint,majd megmelegítjük,majd összeturmixoljuk a leszűrt rebarbarával.Fahéjat és édesítőt teszünk még  bele.
Kicsit hagyjuk állni,hogy "behúzzon",majd rárakjuk a megsült,kihült tésztára.
3 dl vízzel felfőzzük a másik zacskó zselatint.
Az epret felezzük,majd kirakjuk vele a tésztát,erre rárakjuk a 3 dl vízben megmelegített zselatint.
Berakjuk a hűtőbe pár órára,míg megköt teljesen.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése