2014. június 1., vasárnap
Rebarbarás-epres túrópite
A tészta hozzávalói:
600 g túró
2 egész tojás
5 ek zabpehely
1 tk vaniliaaroma
1 citrom reszelt héja és leve
csipet só
1 zacskó sütőpor
édesítő
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Mindent egybe összeturmixolunk.Egy torta vagy piteformába belenyomkodjuk a masszát(enyém teflonos volt és ezért nem kellett kikennem zsiradékkal),amit aztán 25 percig sütünk.
A töltelék hozzávalói:
200 g tisztított rebarbaraszár
szegfűszeg
fahéj
édesítő
3+2 dl víz
2 zacskó zselatin
eper díszítésnek
Elkészítés:
A megtisztított rebarbarát összekockázzuk és annyi vízzel felöntjük,amennyi ellepi és a fahéjjal,szegfűszeggel odatesszük takarék lángon főni.Miután puha,levesszük a tűzről.
2 dl vízbe belerakjuk az egyik zacskó zselatint,majd megmelegítjük,majd összeturmixoljuk a leszűrt rebarbarával.Fahéjat és édesítőt teszünk még bele.
Kicsit hagyjuk állni,hogy "behúzzon",majd rárakjuk a megsült,kihült tésztára.
3 dl vízzel felfőzzük a másik zacskó zselatint.
Az epret felezzük,majd kirakjuk vele a tésztát,erre rárakjuk a 3 dl vízben megmelegített zselatint.
Berakjuk a hűtőbe pár órára,míg megköt teljesen.
Jó étvágyat! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése