2014. június 19., csütörtök

Bolognai raguval töltött cukkini



Hozzávalók:

2 nagyobb cukkini
600 g csirkemell
6 gerezd fokhagyma
só,bors,rozmaring,szerecsendió,bazsalikom,kakukkfű,oreganó,petrezselyemzöld,zellerzöld,lestyán esetleg olasz fűszerkeverék
2 nagy fej vöröshagyma
1 nagy doboz sűrített paradicsom
édesítő
kevés ecet
sajt(opcionális)
200 g karfiol
1 marék olivabogyó összevágva(opcionális)
kevés kókuszolaj
2 tojás

Elkészítés:

A cukkiniketet meghámozzuk,kettévágjuk,majd a közepüket kiszedjük egy evőkanál segítségével.
A vöröshagymát összeaprítjuk,majd a kókuszolajon megpirítjuk,majd rárakjuk az apró kockára vágott,esetleg darált csirkemellet.
Lekérgezzük,vagyis fehéredésig pirítjuk,felöntjük a paradicsommal,megszórjuk a fűszerekkel és hozzá adjuk az apróra vágott karfiolt.
Amikor a karfiol puha,lezárjuk alatta a lángot,majd beleütjük a két tojást,hozzáadjuk még az olivabogyót,az édesítőt és a kicsi ecetet(ettől lesz olyan ketchupos).
A cukkinikbe töltjük,majd tetejüket megszórhatjuk reszelt sajttal.
Sütőben 180 fokon fél óra alatt készre sütjük.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése