2014. június 6., péntek

Epres-túrós piskótatekercses kocka



A piskótatekercs hozzávalói:

8 egész tojás
édesítő
8 ek víz
1 tk vaniliaaroma
2 ek kókuszolaj vagy puha vaj
csipet só
10 ek púpozott darált zabpehely
1 citrom reszelt héja
1 mk szódabikarbóna

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojásokat ketté választjuk.A fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját a vízzel,a zsiradékkal,a reszelt citromhéjjal,a vaniliaaromával,az édesítővel habosra keverjük,majd a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert darált zabpelyhet fokozatosan hozzáadagoljuk,végül a kemény tojáshabot egy fakanál segítségével óvatosan öszeforgatjuk.Egy sütőpapírral bélet tepsibe öntjük a piskótánkat.(Legobb a szilikonos sütőpapír).
20 percig sütjük,majd egy vizes konyharuha segítségével feltekerjük.Ha kihűlt,megkenjük csokikrémmel.

Csokikrém:

2 ek púpozott kakaópor
édesítő
anny víz,amennyitől tutin kenhető legyen
1 tk rumaroma

A krém hozzávalói:

500 g eper
2 zacskó zselatin
500 g túró
6,5 dl víz
2 tk vaniliaaroma
édesítő

A vízzel összemelegítjük a zselatinnal,NEM FŐZZÜK!!
Belerakjuk az édesítőt,a fél kg túrót,a vanilia aromát és az eperből 200 g-ot.Turmixoljuk.
A maradék 300 g epret összevágjuk nagyobb darabokra,majd belerakjuk a turmixba.
Egy folpackkal kibélelt tepsibe vagy formába beleöntjük a túrókrémet,majd erre rászeleteljük kb fél ujjnyi vastagon a piskótatekercsünket.
Pár órára a hűtőbe tesszük,hagyjuk megdermedni,majd tetszőlegesen felszeleteljük.

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése