Hozzávalók:
(1 bögre 2,5 dl)
1 bögre köles
3 bögre víz
1 citrom héja+leve
3 mk szárított,őrölt gyömbér
kicsi kardamom,csillagánizs
csipet himalaya só
1 marék mazsola(opcionális)
édesítő
2 tk vaniliaaroma
4 dkg darált zabpehely
fahéj
1 tk kókuszolaj
Elkészítés:
A kölest a vízzel,a csipet sóval,a mazsolával,gyömbérrel,csillagánizzsal,kardamommal feltesszük főni.
Ha megfőtt,akkor hagyjuk kihűlni,majd hozzáadjuk a vaniliát,az édesítőt,a citrom levét és héját,majd egy kanál segítségével alaposan összedolgozzuk.
A kókuszolajon lepirítjuk kicsit a darált zabpelyhet,majd összekeverjük a fahéjjal és ebbe forgatjuk bele a diónyi nagyságú gombócainkat.
Magtejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése