2014. április 23., szerda

Zöldséges töltött zabpalacsinta

Hússal és hús nélkül is nagyon finom.

Hozzávalók:

6 db zabpalacsinta
egy kicsike fej zeller
4 szál újhagyma
1 pritaminpaprika
4-5 fej gomba
30 dkg csirkemell
fűszerek:só,bors,rozmaring,szerecsendió,csípőspaprika
2 tojás
kókuszolaj
3-4 dkg reszelt,füstölt sajt
2 dkg vaj

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
Kókuszolajon megpiritjuk,hozzáadjuk a fűszereket.
Kiszedjük a serpenyőből,majd az apróra vágott újhagymát a többi zöldséggel elkezdjük dinsztelni.
Szintén fűszerezzük a zöldségeket.
Ha már puhák a zöldségek,elzárjuk a lángot alatta,beleütjük a két tojást,majd hozzáadjuk a csirkemellet is,alaposan összekeverjük.
A palacsintákba töltjük,és feltekerjük úgy,hogy elöször az egyik oldalát hajtjuk rá félig,majd a másikat,aztán a még fel nem hajtott széleket feltekerjük.(Mint a gundel palacsintánál)
A palacsintákat egy tűzálló edénybe teszzük,majd olvaszott vajjal meglocsoljuk és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Fél órát sütjük 175 fokon.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése