Hozzávalók a tésztához:
Fél tábla magas kakótartalmú étcsoki darabolva
2 üveg barackbefőtt
édesítő
csipet só
400 g zabpehely darálva
1 csomag vaniliás pudingpor
8 tojás sárgája
vaniliaaroma
1 csomag sütőpor
ízlés szerinti savanykás gyümölcs,én feketeribizlit használtam
A tetejére:
8 tojásfehérje
édesítő
Elkészítés:
Az egyik üveg barackbefőttet összeturmixoljuk a levével együtt.
A tojások sárgáját az édesítővel habosra keverjük,majd hozzáadjuk a turmixolt barackot is.A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük,majd apránként hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez.
Egy zsiradékkal kikent tepsibe öntjük a masszát,majd a másik üveg leszűrt barackbefőttel kirakjuk a tésztát és a savanykás gyümölccsel is megszórjuk.
170 fokon előmelegített sütőbe 40-45 percig sütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és gőz felet az édesítővel kevergetve addig "pároljuk",amíg már nem fog összeesni.
Kivesszük a 40-45 perc elteltével a tésztát a sütőből,majd eloszlatjuk egyenletesen a tojáshabot és visszatesszük a sütőbe és újabb10 percig sütjük.
Megvárjuk,amíg kihül,majd szeleteljük.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése