2014. február 4., kedd

Hozzávalók:

60-70 dkg hús(csirke,pulyka vagy sertés,de lehet vegyesen is)
2 nagy fej vöröshagyma
1 tk kókuszzsír
kb 1 kg vegyes zöldség:pl.répa,sütőtök,zeller,karfiol,karalábé,maniókagyökér(na jó,a maniókagyökér csak vicc volt)
4 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomlé
fűszrek ízlés szerint:majoranna,babérlevél,só,bors,rozmaring,bazsalikom,kakukkfű,citromfű
1 sütőzacskó

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk,majd a kókuszzsíron megdinszteljük.
A húst kisebb kockákra vágjuk(1*1 cm-esre),majd a hagymára rakjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket(érdemes erősebben fűszerezni) ill. egy csipet szódabikarbónát(ez azért kell,hogy könnyebben puhuljon a hús) és lekérgezzük,vagyis a húskockák külsején legyen egy fehér réteg.
Felöntjük a paradicsomlével,majd fedő alatt tovább pároljuk,kb 1 órát.
A zöldségeket megtisztítjuk közben,majd daraboljuk tetszés szerint.
A főzési idő letelte után lekapcsoljuk a ragu alatt a lángot,majd összekeverjük a zöldségekkel.
Ezután sütőzacskóba rakjuk.Kb másfél óráig sütjük 185 fokon.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése