2013. október 15., kedd

Babburger

Nagyon ritkán eszem babot.Egyszer 1 évben azért megengedem magamnak. :)

Ez a babburger pedig nagyon fincsi lett!
Hozzávalók:
400 g bab
2 közepes babérlevél
mokkáskanál szódabikarbóna
egy marék petrezselyem

bors
1 púpos evőkanál köménymag
2 teáskanál kakukkfű
paprika
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A babot feltesszük főni a szódabikarbónás vízbe(hogy előbb megpuhuljon,azért kell bele),majd ha felforrt,leöntjük a levet róla és ismét vizet öntünk rá,majd hozzáadjuk a babérleveleket is.
Mikor már puha,lezárjuk a lángot,leszűrjük.
A babhoz hozzáadjuk a fűszereket és a hagymákat,turmixxal pürésítjük,4 darab,tenyérnyi nagyságú pogácsát formázunk belőlük és kicsi zsiradékon vagy zsiradék hozzáadása nélkül teflonserpenyőben megsütjük mindkét felüket takarék lángon.
A körete zöldsaláta,kínálhatunk hozzá esetleg(mi azzal ettük) fokhagymás-joghurtos öntetet.

Jó étvágyat! :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése