2014. december 22., hétfő

Zabos töpörtyűs pogácsa



Hozzávalók:

200 g darált töpörtyű
500 g darált zabpehely
fél teáskanál bors
2 ek tejföl
1,5 teáskanál só
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
a pogik megkenéséhez 1 tojás sárgája

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk,kb ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát,pogácsaszaggatóval kiszúrjuk,majd tepsibe rakjuk,tojássárgájával megkenjük a tetejüket.
180 fokon,előmelegített sütőbe kb 20-25 percig sütjük.
Nem nyulunk hozzájuk,míg ki nem hültek,különben szét fognak morzsálódni.Mire kihül,szépen össze fogja "rántani" a zsiradék a tésztát.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése