2014. december 22., hétfő
Zabos töpörtyűs pogácsa
Hozzávalók:
200 g darált töpörtyű
500 g darált zabpehely
fél teáskanál bors
2 ek tejföl
1,5 teáskanál só
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
a pogik megkenéséhez 1 tojás sárgája
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk,kb ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát,pogácsaszaggatóval kiszúrjuk,majd tepsibe rakjuk,tojássárgájával megkenjük a tetejüket.
180 fokon,előmelegített sütőbe kb 20-25 percig sütjük.
Nem nyulunk hozzájuk,míg ki nem hültek,különben szét fognak morzsálódni.Mire kihül,szépen össze fogja "rántani" a zsiradék a tésztát.
Jó étvágyat! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése