2014. szeptember 6., szombat

Meggyes csoda torta


A piskóta hozzávalói:

220 g darált zabpehely
6 tojás
1/2 dl víz
1 dl olvasztott zsiradék(én kacsazsírt használtam,de lehet akár disznó vagy kókuszzsír is)
2 ek kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
édesítő
1 tk vaniliaaroma

Elkészítés:

A tojásokat külön választjuk,majd a fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük,majd belerakjuk a sárgájákat is.
Ezután hozzáadjuk a zsiradékot,majd a külön edényben összekevert szilárd hozzávalókat is,de ezeket már csak kézzel dolgozzuk vele össze.A legvégén hozzáadjuk a vizet is.
Egy kisebb tortafomába öntjük a masszát,majd 40 percig 175 fokon sütjük.
Ha kihűlt,kettévágjuk,majd a következő krémmel töltjük meg.

Krém:

1 csomag vaniliás pudingport 4 dl (növényi)tejben felfőzünk,kihűtjük,5 dkg vajat turmixxal hozzákeverünk,édesítőt teszünk bele,majd egy fél üveg lecsepegtetett,kimagozott meggyet hozzáadunk.
Erre rájön a piskóta másik fele,amit szintén bevonunk a következő képpen:
5 dl meggylevet kikeverünk másfél csomag vaniliás pudinporral és beletesszük a másik fél adag kimagozott meggyet.Ezután édesítővel felfőzzük.
"Rusztikusan" bevonjuk,ami azt jelenti,hogy nem kell szépen elsimgatni a tetején,hanem ahogy esik,úgy puffanik alapon bevonjuk.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése