2014. november 19., szerda

Almás-csokis kevert süti


Igazi Karácsonyt-idéző illatú és ízvilágú süti lett.
Olyan tömör-gyönyör,leülök a hóesésbe(jó,tudom,még nincs hóesés,de na :D ) és egy bögre tejeskávéval vagy kakaóval megeszem süti.


Hozzávalók:

150 g darált zabpehely
100 g rizsliszt vagy esetleg még darált zabpehely helyette
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1 tk rumaroma
csipet só
édesítő
3 ek kakaó
1 tk vaniliaaroma
2 ek lenmagliszt vagy 6 ek darált lenmag
3 reszelt alma
2 tojás
3 dkg kókuszolaj/olvasztott vaj

Elkészítés:

A száraz anyagokat összevegyítjük egy tálba.
Az alma magházát kivágjuk,majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A folyékony anyagokkal összekeverjük,majd hozzáadjuk a szilárd alapanyagokhoz és alaposan összekeverjük.
Egy kisebb,kókuszolajjal/vajjal kikent tepsibe öntjük a masszát,majd előmelegített sütőbe 175 fokon 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni,majd csokimázzal bevonjuk.

Csokimáz:

100 g 75%-os étcsoki
2 dkg vaj

Összeolvasztjuk takarék lángon.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése