2013. december 14., szombat

Körtés-diós csirkemell

A következő ötlet nem tőlem származik,hanem az egyik FB csoportból,sajnos nem jegyeztem meg ennek a "műnek" az alkotóját,de ha felismeri valaki,akkor legyenszives szóljon. :)

Fantasztikus ízkombináció,igazi melengető ételkölteményt.Érdemes kipróbálni,főleg annak,aki szereti a gyümölcs-hús kombinációt.
Na,de nem is szaporitom tovább a szót!

 
 
Hozzávalók:
 
6 csirkemell
2 ek. kókuszolaj/vaj
só,bors,szerecsendió
1 tk méz
15-20 dkg márvány vagy ordasajt
4 db körte
2 jó marék dió
 
Elkészítés:
A csirkemelleket sózuk(a sóval óvatosan,mert ha márványsajtot használunk,az amúgy is sós),borsozzuk,beszórjuk szerecsendióval,majd egy serpenyőbe a megolvasztott zsiradékon mindkét felét elősütjük.(Az elősütés azért jó,mert bezárja az ízeket a húsba)
Egy tepsibe belepakoljuk a húst.A feldarabolt körtét a serpenyőbe visszamaradt zsiradékon picit megpároljuk,közbe hozzáadjuk a mézet.
Ha ez kész rárakjuk szintén a húsra.
A diót kicsit összetörjük,majd rászórjuk egyenltesen,a sajtot összemorzsoljuk,ugyanígy járunk el vele.
Kb 180 fokos sütőbe még fél óráig sütjük.
Párolt rizzsel,krumpli ill. zellerpürével tálaljuk.
 
Jó étvágyat.! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése