2013. szeptember 28., szombat

Rigócska-krémes

Ezt a sütit az én Kedvenc Gombóc Artúrom ihlette,aki elmondása szerint úgy van a sütivel,hogy lehet lyukas,gömbölyű,stb,stb... :)
Legutoljára egy tele szívvel,szeretettel almás pitét sütöttem Neki.
Remélem,hogy ez is fog Neki tetszeni!
A tészta hozzávalói:
250 g darált zabpehely
édesítő
3 db tojás
1,5 dl kókuszolaj
1 csomag sütőpor
csipet só

A krém hozzávalói:
egy kisebb sütőtök(kb. 600-700 g)
3 dl habtejszín
édesítő
2 tk. vaniliaaroma
fahéj,szegfűszeg,gyömbér,esetleg mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
7 dl kókusztej/tej
1 narancs leve
3 ek méz
2 csomag vaniliás pudingpor

Elkészítés:
A krémhez egy serpenyőbe felhevítjük a mézet,majd rárakjuk a kockára vágott sütőtököt.Puhára pároljuk.Ha kész van,a fűszerekkel összeturmixoljuk,hagyjuk hülni.
A tésztához a tojásokat,édesítőt,az olajat kikeverjük,majd hozzáöntjük a zabpelyhet,a sütőport és a sót.
Tepsibe öntjük a masszát,180 fokra előmelegített sütőbe tesszük,15-20 percig sütjük.
Szintén hagyjuk hülni.
A pudingokat a tejben felfőzzük,szintén hűtjük.Kihülés után belerakjuk a narancslevet,édesítőt.
Összekeverjük a sütőtökpürével,ill. a keményre vert tejszínhabbal.
Rákenjük a tésztára,majd hűtőbe teszzük legalább 3-4 órára,de a legjobb egy éjszakára.

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése